Ponovo bez sudijskog komentara: Kada će se ukazati gospoda iz saveza?

![CDATA[

Kako je gledaoce obavijestio voditelj emisije Aleksandar Babić, NFS BiH nije delegirao stručnog konsultanta za ovu emisiju, što nije uradio i sedmicama ranije. Bez ikakvog valjanog razloga, gospoda iz Komisije za suđenje nisu odabrali svog predstavnika.

Nakon što nas je godinama uveseljavao komentar sudijskih odluka od strane Bore Elčića, od čijih smo tumačenja češće ostajali zbunjeni, nego što nam je zapravo bilo jasno o čemu se zapravo radi.

Odlučeno je da to rade ljudi iz komisije koja delegira sudije, što je i bilo logično. Nakon što su izdržali jednu sezonu ‘u komadu’, ove sezone su već nakon nekoliko kola ‘digli ruke’ i donijeli jednostranu odluku da se ne pojavljuju u emisijama.

Razlog zvanični ne postoji, pa ostavlja prostor raznim špekulacijama, koje se pojavljuju u javnosti. Ono što smo sigurni da nisu razlozi je činjenica da nisu suspendovani (jer komisija je nadaleko poznato kao bezgriješna), a i nemaju problema sa povredama niti umorom, jer se i ne troše previše.

Gospodo draga, bavite se javnim poslom, te vam to kao obavezu nameće da ste dužni javnosti dati odgovore. Koliko god to teško i mučno bilo za vas, možda se i nekome morate zamjeriti, mada to je priroda vašeg posla. Ne smijete zaboraviti da je vaša dužnost i obaveza pogledati cjelokupnoj bh. javnosti u oči i dati svoj komentar, a ne odnositi se prema ljudima koji još uvijek prate bh. fudbal kao pema nekome apsolutno nebitnom.

Šutnja otvara prostor špekulacijama, a to vama prvenstveno ne treba.

]]