Potjernice zbog otmice Turčina u Sarajevu: Pretučen u Srbiji, “jer se izofirao u Sarajevu”?

Foto: EDIN SMAJIĆ: POTJERNICA MUP-A KS-A

Za Edinom Smajićem (34) i Muhamedom Sinanovićem, alias Muharemom Jukićem, (32) MUP Kantona Sarajevo 22. maja raspisao je potjernicu zbog razbojništva i otmice Turčina T. K. (ime poznato redakciji).

Podsjetimo, Kantonalni sud odredio je pritvor Dariju Delibašiću, sinu legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, osumnjičenom za učešće u otmici i razbojništvu nad T. K. Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivična djela za koja se tereti.

image
MUP KS

Polovinom prošlog mjeseca T. K. je istražiteljima SIPA ispričao da su ga 17. aprila na Ilidži, dok se vozio u Golfu 6, sa tri vozila presreli nepoznati razbojnici, te zatvorili u jednoj vikendici. Delibašić se sumnjiči da je upravo on otmičarima obezbijedio tu vikendicu. Otmičari su od T. K. tražili skoro milion KM, a potom su ga odvezli u naselje Otoka i tamo izbacili iz vozila.

Nakon toga u srbijanskim medijima oglasio se Muhamed Sinanović, tvrdeći da je prebijen u Sarajevu zbog toga što je odbio da bude svjedok u slučaju Darija Delibašića. Dodao je da je pobjegao iz Sarajeva u Beograd “kada je čuo da su u pitanju nedozvoljene supstance”.

image
DARIO DELIBAŠIĆ: U PRITVORU

Međutim, nezvanično se moglo čuti da je Sinanović pretučen u Srbiji, “jer se izofirao u Sarajevu”.

Policija je ispitala svjedoka koji je odvezao Sinanovića u Srbiju i on, kako saznajemo, tvrdi da Sinanović nije imao “šljivu na oku”, dok se na slici objavljenoj u jednom srbijanskom tabloidu vidi svježa modrica. Dodajmo da Sinanović ima lične karte i pasoše na oba imena i to Muhamed Sinanović i Muharem Jukić.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime