Potpisan sporazum: EBRD daje još 210 miliona eura za koridor 5c

Godišnji sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) zaokružilo je potpisivanje sporazuma o finansiranju izgradnje još jedne dionice koridora 5c. Sporazum su potpisali ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti.

Chakrabarti je istakao kako su se svi akteri ugovora u ova tri dana trajanja Foruma potrudili da do ovog potpisivanja dođe, te dodao kako je ovo samo još jedan dokaz odličnog odnosa BiH i EBRD-a.

– Ovaj ugovor pokazuje našu opredijeljenost ulaganjima u putnu infrastrukturu u BiH. Ukupan iznos investicija u koridor 5c je sad viši od 800 miliona eura. Ovo potpisivanje predstavlja ključni korak naprijed. Povezivanje BiH u regionu i šire je opredjeljenje ove države. To je prioritet za BiH, ali i za EBRD. Mislim da smo uradili fantastičan posao. Ovaj ugovor je temelj za investicije EBRD-a u BiH ove godine. Ovim ćemo dostići rekordan iznos od 400 miliona eura, to pokazuje i put ostalim investitorima put da i oni ovdje investiraju, poručio je Chakrabarti.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime