Poznata pjevačica u knjizi otkrila: “Drogiranje je nekada bilo naivnije, a heroin je najbolji”

Jedna od najpoznatijih pop-rock pjevačica svih vremena, Debbie Harry iz grupe Blondie nedavno je izdala memoare u knjizi naslova “Face It”.

Debbie je u njoj otkrila mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere.

Grupa Blondie osnovana je 1974. godine, kada su Debbie i njen tadašnji ljubavnik, gitarist Chris Stein, napustili grupu The Stilettos. Ime Blondie dali su joj inspirirani kamiondžijama koji su u prolazu vikali Debbie: “Hej, blondie (plavušo)!”

– Slava je poput seksa. Osjećate elektricitet koji prolazi kroz vaše tijelo, no isto tako možete osjećati i antiklimaks. Za mene je najbolje razdoblje grupe Blondie bilo kada smo se tek počinjali probijati u New Yorku. Nitko nije govorio o komercijalnom uspjehu. Ono što smo radili bilo je mnogo bolje od toga – napisala je Debbie.  Harry je napisala kako je tih prvih dana Chris primao socijalnu pomoć, a ona je radila kao konobarica u bikiniju. Povremeno su čak preprodavali marihuanu.

Sedam mjeseci kasnije svirali su u legendarnom klubu CBGB, a plaćali su ih pivom. Debbie je tada prvi put probala heroin.

– Sjećam se da sam prvi put pomislila: “Oh, ovo je tako opuštajuće, ne moram misliti ni o čemu”. Svaki put kad bih htjela izbrisati neke dijelove života ili sam se borila s depresijom, uzela bih heroin. Ništa nije bilo bolje od toga – kazala je Harry i dodala kako je možda sada čudno što tako govori o drogiranju, no nekada je sve bilo mnogo nevinije.

Debbie je opisala i kako su Blondie prvi put na veliku turneju išli s Iggyjem Popom i Davidom Bowiejem.

– Iggy i David nakon jednog koncerta tražili su kokain i vratili su se nakon nekog vremena s jednim gramom. Pošmrkali su ga u jednom potezu. Kokain nisam voljela jer me činio nervoznom. Kada je pošmrkao, David je samo izvadio penis, kao da sam ja službeni procjenitelj spolovila. Bila sam jedina žena s njima, pa mu se valjda to činilo logičnim. David je imao golemi penis, a imao je običaj vaditi ispred žena i muškaraca. Meni je to bilo jako smiješno – napisala je Debbie.