Poznato identitet muškarca koji je viknuo “Tuđman zločinac”, pa napadnut

Nosio je žuti prsluk, kao i demonstranti u Francuskoj

Foto: screenshot N1

Danas je prilikom otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu došlo do dva incidenta.

Incident na otkrivanju spomenika Tuđmanu

Policija je tek šturo saopćila da su imali dva postupanja, jedno u 15 sati, a drugo u 16. Oba incidenta vode se kao narušavanje javnog reda i mira.

Incident koji se dogodio u 16 sati je posebno zanimljiv. Naime, jedan je muškarac prilikom otkrivanja spomenika Tuđmanu, kojem je nazočio cijeli državni vrh Hrvatske na čelu s premijerom, predsjednicom i šefom sabora, povikao “Tuđman zločinac”.

Video N1

Taj muškarac je, saznaje Index, Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivist koji je u vrijeme šatoraškog protesta u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od rijetkih koji su se usudili glasno progovoriti protiv šatoraša.

Nosio je žuti prsluk

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose demonstranti koji se u Francuskoj već mjesec dana bune protiv reformi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

Nakon što je viknuo “Tuđman zločinac”, Erceg je napadnut. Došlo je i do naguravanja, pri čemu su intervenirali zaštitari i policija.

Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava utvrditi što se tačno dogodilo. Više detalja policija bi trebala objaviti sutra.

2015. godine je upao na press konferenciju šatoraša

Zorana Ercega javnost je upoznala kad je  u februaru 2015. godine, u jeku šatoraškog protesta, upao na press-konferenciju šatoraša.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime