Prijatelji Nade koju je brutalno ubio zet: “Ovo je strahota, oni su živjeli za unuke”

Foto: Blic

Goran Janković (37) iz Veternika osumnjičen je da je juče ujutru ubio svoju suprugu Mirjanu Janković (31) i njene roditelje Branislava (63) i Nadu (57) Pajić.

Prema nezvaničnim informacijama, ubio ih je pred djecom tako što ih je macolom tukao do smrti. Za njim se i dalje traga, a u potragu je juče bio uključen i helikopter.

Komšije u novosadskom naselju Telep, gdje je počinjen stravični zločin koji je potresao Srbiju, kao i zaposleni u kafiću porodice Pajić u Novom naselju još su u šoku. Pričaju samo da ništa nije ukazivalo na to porodica ima bilo kakvih problema.

“Ovo je strahota, Nada i Branislav su živjeli za unuke”

U kafeu “Sunrise” u novosadskom Novom naselju vlada muk, a stalni gosti nisu krili suze pred reporterima Blica.

“Ništa nije moglo da nagovijesti ovakvu nesreću. Nada je veče prije bila da pokupi pazar i da zatvorimo lokal. Sasvim se normalno ponašala, kao i uvijek. Ona je bila hrabra žena i pravi borac i rijetko je pričala o porodici, tako da otprilike nismo ni znali da imaju problema sa zetom”, priča konobarica koja je posljednja vidjela Nadu.

Stalan gost kafića Živko Šolak kaže da Pajiće poznaje od kada su otvorili kafić i drhtavim glasom dodaje da su bili divni ljudi i pravi domaćini.

“Branislav je bio zadužen za nabavku, a Nada je praktično vodila lokal. Stalno je bila uz goste i ponekad smo je u šali zvali Majka Tereza zato što je dozvoljavala nekada da popijemo nešto i na veresiju. Prije par dana je bila sa Mirjanom i mlađim unukom u lokalu i ništa se po njima nije dalo naslutiti da ih je neka muka snašla. Nada i Branislav su praktično živjeli za te unuke, stalno su o njima pričali i njima se ponosili. Strahota šta jedan čovjek može da uradi tako divnoj porodici – u nevjerici”, priča Živko.

Komšinica porodice Pajić iz Ulice Petefi Šandora, gdje se u broju 156b dogodilo trostruko ubistvo, kaže za da je oko 7.15 čula vrisak i Nadu kako traži pomoć.

“Čula sam neko komešanje preko puta i Nadu kako zapomaže i viče: “Zete, jesi li sada zadovoljan?!”. Poslije toga čuo se još jedan jeziv vrisak. Jako sam se uplašila i probudila sina koji je otišao da provjeri da li su svi dobro. Međutim, dok je on krenuo, već je policija stigla do kuće i zabranila mu pristup”, kaže uznemirena komšinica.

Kaže da je cijeli komšiluk zatečen ovom porodičnom tragedijom, a posebno im je mučna nezvanična vijest da je Goran pobio porodicu naočigled svoja dva maloljetna sina.

“Kakav to može biti čovjek da počini takvo zvjerstvo, a kamoli da to još uradi pred djecom? Čuli smo da je stariji sin pozvao svog ujaka Mladena, Mirjaninog brata, koji živi u blizini, i rekao mu da tata pravi haos. Mladen je odmah dotrčao i zatekao stravičan prizor, pa odmah pozvao policiju. Na sreću, koliko čujemo, djeca su dobro i njih nije dirao”, priča komšinica.

Sve komšije o Pajićima imaju samo riječi hvale i tvrde da su bili dobra, mirna i skladna porodica.

“Mirjanu i njene roditelje znamo od rođenja. To su divni i vrijedni ljudi. Branislav i Nada drže dva kafića i veoma su posvećeni poslu, a Mirjana je, koliko znamo, nedavno počela da radi u jednoj prodavnici dječje konfekcije. Odselila se kod Gorana prije desetak godina kada se udala i redovno je dolazila sa djecom u posjetu roditeljima, ali njega smo rijetko viđali. Jedino što znamo jeste da je u par navrata među njima bilo nekih svađa, te da se ona od skoro vratila kod roditelja”,  pričaju komšije.

Nismo znali da imaju problema

Goran je sa Mirjanom i djecom živio na spratu porodične kuće u Veterniku, u čijem prizemlju su boravili i njegovi roditelji. Komšije kažu da su Goranovi roditelji slabijeg zdravlja te da su odmah nakon što su čuli stravičnu vijest napustili kuću i vjerovatno se sklonili kod rođaka. Goran inače u sklopu porodične kuće u Veterničkoj ulici ima vulkanizersku radionicu “Vulkan NS”.

“Totalno smo sluđeni i zatečeni. Još ne možemo da povjerujemo da je Goran učinio tako nešto. Viđali smo ga skoro svaki dan, kao i Mirjanu. On je dobar majstor i dobar komšija. Stalno smo pili kafu u ulici. Istina, Mirjana je bila malo povučenija, ali nismo stekli utisak da su imali nekih problema. Sjećamo se da je bilo nekih nesuglasica na početku njihove veze, ali je to prošlo i sve je djelovalo normalno. Prije jedno dvije nedjelje smo čuli da su se posvađali i da se Mirjana sa djecom vratila kod roditelja. Pitali smo Gorana zašto, ali nam je on kratko rekao da su se nešto posvađali i ništa više, a mi nismo insistirali da nam priča detalje pošto nam je djelovao kao da je to teško podnio”, pričaju Goranove komšije.

U prilog tome da je sve ukazivalo na to da su Goran i Mirjana živjeli u skladnom braku, govori i činjenica da se u dvorištu kuće u kojoj su živjeli nalaze brojne igračke, dječja trambolina i drugi rekviziti za dječju razonodu.

Policija blokirala prilaze gradu, za ubicom traga i helikopter

Poslije jučerašnjeg zločina, ubica je pobjegao. Policija je tokom prepodneva blokirala izlaze iz Novog Sada i kontrolisala vozila, a ministar policije Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će ubica biti brzo pronađen i uhapšen.

“Postoje indicije gde bi mogao da se nalazi i u toku je intenzivna potraga za njim, a nakon završene istrage znaće se detalji ove tragedije”, kratko je rekao novinarima Stefanović.

U potragu za ubicom bio je uključen i policijski helikopter.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime