Prijetnje pištoljem: Policajac u alkoholiziranom stanju pretukao suprugu (34)

Foto: Agencije

Iz službe je privremeno udaljen 40-godišnji policajac koji je uhapšen nakon što je sinoć u alkoholiziranom stanju, verbalno i fizički napao svoju suprugu te prijetio pištoljem njoj i komšiji, izvijestila je PU osječko-baranjska.

Do incidenta je došlo oko 2 sata ujutro na području Osijeka, a 40-godišnji policajac koji se nalazi na bolovanju, u alkoholiziranom je stanju verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu.

U toku je kriminalističko istraživanje

Supruga je tokom napada izašla iz stana u dvorište gdje joj je suprug prijetio privatnim pištoljem kojeg legalno posjeduje. U tom je trenutku u dvorište izašao 39-godišnji komšija koji je čuo kako žena zove u pomoć, a policajac je zaprijetio i njemu.

Policija je stigla na mjesto događaja odmah po dojavi te su zaustavili daljnje nasilničko ponašanje kolege kojem je izmjerena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi.

Oduzeti su mu službeni i privatni pištolj te je uhapšen.

U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, a uhapšeni policajac privremeno je udaljen iz službe.

Policija osudila ponašanje svog službenika

U Policijskoj upravi ističu kako imaju nultu točku tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, posebice prema obiteljskom nasilju kao i da su policijski službenici dužni svojim primjerom u profesionalnom i privatnom životu promicati kulturu nenasilja i poštivanja ljudskih prava, osobito ljudskih prava žena.

“Snažno osuđujemo ovakvo ponašanje koje je u potpunosti nespojivo s obnašanjem policijske službe i neće biti tolerirano u policijskim redovima”, poručeno je iz PU osječko-baranjske.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime