Probali ste ovaj trik protiv opeklina? Dermatolozi upozorili na posljedice!

Foto: Shutterstock

Premda ima hidratizirajuća svojstva, ovaj preparat nije pametno nanositi na opečenu kožu

Kućni trik protiv opeklina od sunca brzo se proširio društvenim mrežama nakon što ga je svijetu obznanila Cindie Allen-Stewart iz Teksasa. I dok su mnogi oduševljeni njezinom idejom, stručnjaci izražavaju zabrinutost i upozoravaju da tomu ipak ne pribjegavate.

Bez ikakvih posljedica?

Naime, ova je Amerikanka prošle godine otkrila kako se poslije sunčanja namaže pjenom za brijanje, koju drži na koži punih 30 minuta. Njezina je objava podijeljena čak 230.000 puta, a brojni ljudi koji su isprobali trik tvrdili su da pali, piše Net.hr

“Pjena za brijanje, i to ona s mentolom, hladi opečenu kožu, a crvenilo nestaje već idućeg dana bez ikakvih posljedica na koži”, napisala je Cindie. No, što o ovoj ideji misle dermatološki stručnjaci?

Dermatolog se baš ne slaže

“Pjena za brijanje osmišljena je kako bi kožu i dlačice pripremila za brijanje, što znači da ima hidratizirajuća svojstva”, rekao je Joshua Zeichner, direktor kozmetičkog i kliničkog istraživanja o dermatologiji u njujorškoj bolnici Mount Sinai.

“Napravljena je za kratak kontakt s kožom i ne bi se smjela dulje ostavljati. U slučaju težih opeklina, čireva ili bilo kakvih drugih otvorenih rana, ne biste smjeli koristiti pjenu za brijanje”, zaključio je Zeichner za portal Prevention.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime