Proljetna iznenađenja u programu TV1: Serijal “Ognjena zemlja”

Foto: tv1.ba

“Ognjena zemlja” naziv je nove emisije koju će od 12. aprila u programu TV1 uređivati i voditi svima dobro poznati Ognjen Blagojević. Ovog proljeća u Ogiju, kako ga mnogi zovu odmilja, probudila se želja da izađe iz studijskog prostora i prošeta zemljama regiona, u potrazi za zanimljivim pričama i sagovornicima.

Zapravo, “Ognjena zemlja” je serija intervjua sa poznatim i manje poznatim osobama, javnim ličnostima, ali i onima koje to nisu, zaboravljenim, a ujedno veoma dragim likovima koji su obilježili jedan period naših života. Dakle, od političara, a ekipa emisije će se truditi da ih bude najmanje, do intelektualaca, sportista, muzičara, medicinara, kulturnjaka, humanitaraca.

“Kada smo u eter pustili najavu za Ognjenu zemlju, dobili smo mnogo upita o kakvoj se novoj seriji radi. Nije turska, ali jeste serija intervjua. Govoreći o prostoru Balkana mnogi ga upravo nazivaju Ognjenom zemljom. I to je na neki način bila odrednica za naziv emisije. A ne moje ime. Koncept emisije je veoma jednostavan – koncepta nema. Samo nebo nam je granica. Radimo na terenu i nijedna emisija neće biti ista. Želja nam je da petkom od 21 sat ponudimo jedan opuštajući, zanimljiv i urbani sadržaj. Nešto novo i drugačije u poplavi politike i svakojakog šunda. Hoćemo li u tome uspjeti i koliko će nas proljetno raspoloženje držati, vidjećemo”, govori Ognjen Blagojević.

Foto: tv1.doc.ba

Serijal će otvoriti Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Emisija je snimljena u Novom Sadu. Čanak je, kaže Ognjen, bio britak, konkretan, hirurški precizno secirao je dešavanja na Balkanu, otkrio dogodovštine tokom kafanskih svirki i turneja, te kako mu je Miloševićev režim pokušao ući u glavu.

“Sa tetkom Zilhom smo kuhali grah u Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu, dok smo od Knez Mihajlove do Kalemegdana u Beogradu šetali sa Minjom Subotom, uz kojeg su odrastale generacije širom bivše Jugoslavije. Reći ću samo da ne miruje ni u devetoj deceniji života. Dalje, u Splitu ćemo guštati sa muzičarem Tončijem Huljićem. Dovoljno za ovaj put. Da ne otkrivamo baš sve. Ovim putem, pozivam vaše čitaoce, a naše gledaoce, da pišu na mail oz@tv1.doc.ba i kažu koga bi voljeli vidjeti u ovom serijalu”, poručuje Blagojević.

Mnogi se pitaju otkud čovjek koji čak 23 godine radi u informativnom programu najgledanijih televizijskih stanica u BiH, a punih osam godina zaštitno je lice Dnevnika TV1, danas uređuje i vodi revijalnu emisiju. Za Blagojevića “Ognjena zemlja” nije velika promjena niti neki veliki zaokret.

“Ne idem ja nigdje iz Dnevnika. Na kraju krajeva, i ovo je na neki način informativna emisija, ali nema težinu Dnevnika. Rekao sam već, želja nam je odmaknuti se od teških političkih tema koje su na svakom koraku”, kaže Ognjen Blagojević.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime