15. Sarajevo Basket Meeting – Ljetni košarkaški kamp na Bjelašnici u organizaciji KK Realway

edf

Tokom vikenda na olimpijskoj planini Bjelašnica (Šabići) održan je petnaesti tradicionalni Family day u realizaciji  KK Realway Sarajevo. Više od 300  roditelja, prijatelja kluba sa porodicama  i 120 naših polaznika se družilo u prelijepom ambijentu košarkaškog kampa.

Ovo je najveći košarkaški kamp ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Misija je da tokom boravka na kampu omogućimo našim polaznicima kvalitetan sportski razvoj, socijalizaciju, te tamo doprinos u razvoju djece kroz adekvatan rad, izjavio je Nedim Džemić direktor KK Realway Sarajevo.

Ovim putem želimo se zahvaliti Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, zatim Općini Novi Grad koji su nesebično pomogli da dvadesetak naših članova selekcija i članova škole košarke budu polaznici kampa.

Također želim da se zahvalimo našim prijateljima iz kompanije Ovako koja je obezbijedila hranu, Teloptic d.d Sarajevo koja je obezbijedila piće kao i konmpaniji Oaza, oficijelnoj vodi kampa, te našem  najuspješnijem brendu sportske opreme kompaniji No1 koja je omogućila da naši polaznici i treneri budu obučeni u najmoderniju sportsku opremu.  Podršku su pružili i naši prijatelji iz kompanija Navigare, Pionir, Bracom i Madi. Velika čast upriličila nam je posjeta legendarnog kapitena naše kosarkaške reprezentacije Samira Avdića kojem ovim putem i zahvajujemo.

Sportski pozdrav.