Radončić se zahvalio Bertonu na podršci

Foto: FENA/SBBBiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić primio je danas u posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadora Brusa Bertona (Bruce G. Berton), s kojim je razgovarao o aktuelnim temama u Bosni i Hercegovini, važnosti uloge Misije OSCE-a u našoj zemlji, te pozitivnim procesima koje Misija prati ili pomaže.

Naglašena je važnost implementacije izbornih rezultata, borbe protiv korupcije, donošenje zakona o sprečavanju sukoba interesa, unapređenju izborne-zakonske regulative i onemogućavanje bilo kakvih zloupotreba izbornog sistema, kao i o slobodi medija.

Također, predsjednik SBB-a je istakao i važnost smanjivanja političkih tenzija u zemlji i obavezi svake buduće vlasti, neovisno od toga ko će biti u njoj, da sve svoje kapacitete usmjeri ka jačanju ekonomije, zapošljavanju, izgradnji infrastrukture, poboljšanju unutrašnjih i vanjskih veza BiH, te euroatlantskim integracijama.

Uz to, Radončić je zahvalio ambasadoru Bertonu na iznimno važnoj podršci koju Misija OSCE-a u BiH i on osobno pružaju Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz SBB-a BiH.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime