Rajić: Inspiracija za snimanje mi je Balkan

Foto: Facebook

Ena Rajić je hrvatska jutjuberka. Rođena je u bosanskohercegovačkom gradu iz kojega potiču književni genijalac Ivo Andrić i fudbalski trener Ćiro Blažević.

Nakon što je završila gimanziju, seli se u Zagreb gdje upisuje i završava studij psihologije. Pleše hip hop koji je oblikuje paralelno sa soul muzikom i košarkom.

Voli svijet glume i pozorišta. Zaljubljenik je u afro-američku kulturu. Autorica je knjige “U potrazi za autentičnom snagom”.

Kaže da se na svoje Youtube putovanje odvažila na drugoj godini studija psihologije u saradnji sa koleginicom.

“Bila sam nadobudna, puna ideja i još više strasti, prvo sam skočila pa rekla “hop” i evo danas se ispostavilo da mi je to bila jedna od najboljih životnih odluka. Prvobitno sam stvarala psihoedukacijski/motivacijski sadržaj”, istakla je Rajić.

Dodaje da joj je cilj zabaviti se i zabaviti druge, izraziti svoju kreativnost kroz formu videa, ali se dotaknuti i “ozbiljnijih” tema kroz humor i poeziju, naprimjer.

Inspiracija za snimanje 

Foto: Facebook

Svakodnevna inspiracija joj je naš prostor. Kaže da je ima jako puno – u svakodnevnim interakcijama, situacijama, događanjima, kako ugodnima, tako i neugodnima.

Smatra da jutjuberi ne trebaju da razmišljaju o terminima “opstati” ili ne “opstati“.

“Kada sam ja u pitanju, to bi se inteferiralo s mojom kreativnošću i produktivnošću. Ne uspoređujem se s drugima i godinama se predano trudim stvarati kvalitetan sadržaj čije sam plodove nedavno počela i prikupljati. Uostalom, YouTube je samo jedna od društvenih platformi na koje uploadujem svoj sadržaj. Tu su i Facebook, Instagram i LinkedIn koji su mi se pokazali odličnima”, istakla je Rajić.

Mišljenja je da se svi jutjuberi razliku jedni od drugih.

“Mogu samo reći da uživam u cijelom procesu – od raspisivanja scenarija, uvježbavanja, snimanja do montaže i ne nastojim fejkat ništa već biti autentična. Kad si autentičan, neminovno si vidljivo drugačiji“, kaže Rajić.

Ena Rajić se u svom sadržaju usmjerila na četiri područja i to skečevi, spoken word poezija, socijalni eksperimenti i intervjui. Trenutno radi na filmskim projektima i planira izdati drugu knjigu.

Piše: Milan Ilić

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime