Ramazanska kuhinja: Bamija sa mesom

Ramazanska kuhinja na TV1

Iz emisije “Ramazanska kuhinja”, koju će danas emitovati TV1, izdvajamo

recept za pripremu bamije sa mesom.

Sastojci:

600 g telećeg ili junećeg mesa

• niz suhe bamije

• kašika mješavine začina sa povrćem

• kašičica soli

• pola kašičice bibera

• tri kašike maslinovog ulja

• dvije kašike paradajz-pirea

• glavica crvenog luka

• četiri kašike pavlake

Priprema:

Meso dinstati sa crvenim lukom na maslinovom ulju. Bamije prokuhati u slanoj vodi, zatim ih dodati u meso. Začiniti i sve zajedno dinstati oko 40 minuta. Poslužiti uz pavlaku.

Budite uz “Ramazansku kuhinju” TV1 večeras od 19.35 sati i pogledajte pripremu iftara, od predjela do salate. Uzmite recepte poznatih i manje poznatih kulinarskih specijaliteta i saznajte male tajne velikih kuhara.

Budite uz “Ramazansku kuhinju”

TV1 večeras od 19.35 sati i pogledajte pripremu iftara, od predjela do salate. Uzmite recepte poznatih i manje poznatih kulinarskih specijaliteta i saznajte male tajne velikih kuhara.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime