Ranjeni sestrić srbijanske folk pjevačice je živ, ali u teškom stanju

Foto: cdm.me

Iako su u petak mediji u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj objavili da je Stefan Vilotijević, koji je ranjen u petak, u pucnjavi u Beču, preminuo, austrijski mediji jučer su prenijeli da je živ, ali u teškom stanju.

To je austrijskim novinarima potvrdio portparol policije Daniel Furst, koji je kazao da je Vilotijević pogođen sa nekoliko metaka, ali da je živ. Sa druge strane, kako je rekao, Vladimir Roganović nije imao šanse da preživi.

Stefan Vilotijević (22), sestrić folk pjevačice Dare Bubamare, ranjen je u petak u pucnjavi u Beču, u kojoj je ubijen Vladimir Roganović koji važi za člana zloglasnog kavačkog klana.

Vilotijević je u petak navečer hitno operisan i nalazi se u teškom stanju u bolnici.

Sudbina Vilotijevića poslije ranjavanja je kasno još bila nepoznata. Dok su mediji tvrdili da je podlegao ranama, članovi porodice Vilotijević, javili su se redakciji Blica, tvrdeći da je Stefan Vilotijević još živ, teško ranjen i operisan.

Napadača su svjedoci opisali kao čovjeka visokog oko 185 centimetara, te starog oko 30 godina.

Imao je bradu, tamnu jaknu i kapuljaču.

Furst je upozorio medije da ne spekulišu sa informacijama, te da ne ugrožavaju istragu.

Roganović i Vilotijević su, kako piše austrijski Standard, juče zajedno ručali sa jednim muškarcem u centru grada. Kada su izašli, muškarac im je prišao i ispalio nekoliko hitaca a zatim pobjegao pješice.

Stefan Vilotijević je najmlađe dijete Kićuna Vilotijevića, koji je važio je za najuticajnijeg crnogorska bosa u Novom Sadu tokom devedesetih godina prošlog vijeka. Ubijen jeu novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine u sačekuši ispred kafića “Kaskada” dok je sjedio u svom “Audiju”.

Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak. Ovo ubistvo zvanično je najstarije neriješeno ubistvo u Novom Sadu. Nakon pucnjave otvorena je istraga, a sumnjalo se bi se razlog za ubistvo Kićuna mogao tražiti u sukobu sa porodicom Radulović. Spekulisalo se i da je ubistvo “rad” tadašnje Službe državne bezbjednosti, ali to nikada nije dokazano.

Stefanov rođeni brat Filip bio je dobro poznat policiji prije nego što je ubijen 2015. godine, sa samo 25 godina. Još 2014. godine, godinu dana prije ubistva, imao je 16 krivičnih prijava.

Povezivan je sa raznim krivičnim djelima još od maloljetničkih dana, ali jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu “Džast vanila” koja se dogodila 2013. godine.

Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pripucao na splavu. Tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), djevojka koju je pogodio zalutali metak. Zbog tog djela osuđen je Cmiljanić, a Vilotijević je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer pucao u pod. Kićun Vilotijević ima i ćerku. Jelena Vilotijević Lalušić (27) dobila je nanogicu kada je uhapšena pod sumnjom da se bavila preprodajom narkotika.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime