Recept dana: Čokoladna torta s lješnjacima i šljivama

Sastojci

  • 175 g maslaca
  • 500 g svježih šljiva
  • 170 g smeđeg šećera
  • 175 g glatkog brašna
  • 175 g mljevenih lješnjaka
  • 3 jaja
  • 1 i 3/4 žličice praška za pecivo
  • 50 g čokolade narezane na kockice ili čokoladnih kapljica
  • 2 žlice nasjeckanih lješnjaka

Priprema

  1. 1.

    Svi sastojci neka budu na sobnoj temperaturi.

    Oguliti šljive, narezati ih na pola, 4 šljive ostaviti sa strane, ostatak nasjeckati.

  2. 2.

    Umutiti maslac i šećer dok ne postane pjenast. Dodati jedno po jedno jaje. Dodati mljevene lješnjake. Brašno i prašak za pecivo prosijati, dodati i sve promiješati. Dodati čokoladu i narezane šljive, špatulom promiješati.

  3. 3.

    Uliti tijesto u kalup za tortu promjera 23 cm, kojem je samo dno obloženo papirom za pečenje. Poravnati tijesto.

  4. 4.

    Na tijesto rasporediti one 4 šljive s rezanom stranom prema gore. Između posuti nasjeckanim lješnjacima.

  5. 5.

    Peći u prethodno zagrijanoj pećnici (donji i gornji grijač) na 170 ° oko 45-50 minuta, izvaditi i ohladiti.