Recept dana: Donosimo šest trikova za savršeno hrskavu pohovanu piletinu!

Ko ne voli hrskavu, sočnu pohanu piletinu?

Hrskava, sočna pohovana pileća prsa spadaju u brzo i svima omiljeno jelo.

Pohovanu piletinu često pripremamo, ponekad koliko god se trudimo ne možemo dobiti hrskavost i lijepu boju.  Često nam se zna dogoditi da budu pune ulje ili prepečene.

Gdje griješimo? U čemu je tajna?

S dodatkom malo parmezana, idealnom temperaturom i malo limuna na kraju, dobit ćete ono što želite i niko neće moći odoljeti vašoj piletini.

1. Pripremite meso s puno pažnje

Ako kupujete već izrezano meso vjerovatno ćete ga morati još stanjiti, idealna šnicla bi trebala biti debljine oko 0.6 centimetara. Budite nježni kod rezanja mesa kako se ne bi pretvorilo u kašu.

Stavite ga između plasičnih vrećica i onda ga režite.

2. Prvo brašno

Za što hrskavije meso počnite s brašnom, a tek onda meso stavite u jaja. Tanki sloj brašna upit će višak vlage i time stvoriti dobro podlogu za hrskavu koru.

3. Sol u svakoj fazi

Idealna smjesa za pohaovanje jako je bitna. Malo soli dodajte u svaku namirnicu za pohovanje, meso neće biti slano, a bit će hrskavije.

4. Krušne mrvice

U krušne mrvice dodajte  parmezan i gorušicu u prahu. Okus će biti bogatiji.

5. Idealna temperatura

Za savršeno hrskavo meso koje je sočno u sredini pričekajte da se ulje dovoljno zagrije.

Kada se šnicla ispeče odmah dodajte novu, a kada ste pri kraju s prženjem smanjite vatru.

6. Limun na kraju

Bogat okus piletini koja je lijepo pohovana  dat će sok od limuna. Pošpricajte šnicle limunom i uživaj u okusu.

Viljuškom i nožem ili prstima, jedite kako volite  i uživajte!