Recept dana: Francuski tost sa nadjevom od mascarpone sira i borovnica

Foto: Coolinarika

Sastojci

4 osobe

  • 1/2 štruce hljeba
  • 100 g mascarpone sira
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 50 g secera u prahu
  • 100 g borovnica
  • 1 limun – korica
  • Preljev
  • 3 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 50 g šećera (kristal)
  • 1/2žličice Cimeta mljevenog 
  • Posip
  • 1 žlica šećera (kristal)
  • prstohvat mljevenog cimeta

Priprema

Odaberi dublji pekac prema širini kruha , pa ga premaži maslacem i ostavi sa strane . U zdjelu za miješanje stavi sir i dodaj šećer , vaniliju i koricu , pa dobro izmiješaj . Na kraju dodaj borovnice i još jednom sve dobro promiješaj . Kruh nareži na šnite debljine 1,1/2 -2 cm i ostavi sa strane .

  1. 2.

    šnite kruha posloži na dasku za rezanje , pa svaku premaži sa dijelom nadjeva . Složi šnite kruha ponovo u strucu , pa nadjevenu strucu prebaci u pekac . U zdjelu za miješanje stavi jaja , mlijeko , šećer i cimet , pa sve dobro izmiješaj u jednoličnu tekućinu .

  2. 3.

    Pripremljenim preljevom prelij složeni i nadjeveni kruh . Sve prekrij sa plastičnom folijom i prebaci u hladnjak preko noći . Tokom noći kruh ce upiti svu tekućinu . Ujutro  ugrij pečnicu na 170 stupnjeva , izvadi pripremljeni kruh iz hladnjaka , skini foliju i pospi kruh sa posipom tj. pomiješanim šećerom sa cimetom .

  3. 4.

    Peci tost 30-35 min dok lijepo porumeni po rubovima . Izvadi iz pečnice i pusti da se prohladi 5-6 min . Pa serviraj po 2-3 šnite preljevene sa javorovim sirupom i ako želis i sa žlicom slatkog vrhnja .