Recept dana: Piletina u sosu od mrkve i bijelog luka

Foto: Coolinarka

Sastojci

  • pileći fileti
  • 2 mrkve
  • 10-15 čena bijelog luka
  • voda
  • par zrna kumina
  • suhi bosiljak
  • suhi vlasac
  • peršun
  • malo vegete
  • crvena paprika
  • malo senfa
  • Lovorov list 
  • Koncentrat rajčice 
  • malo šećera
  • 2 kašike brašna

Priprema

  1. 1.

    Propržiti sitno isjeckanu mrkvu i bijeli luk na ulju (10-15 čena bijelog luka nasječenog na ploškice)

    Zaliti vodom pa dodati kumin u zrnu,suhi bosiljak,vlasac,peršun,ruzmarin,malo vegete,malo paprike crvene,malo senfa,lovorov list,malo koncentrata paradajza,malo šećera.

    Izmiješati dobro pa izliti u blender i izblendati sve dobro.
    U tavi propržiti na naglo pileće filete tanko isječene pa ih izvaditi iz tave.

    A u istu tavu uliti izblendani sos,pa ostaviti da provrije.
    Kada provrije dodati još tople vode i ostaviti tako a ovamo umutiti 2 kašike brašna sa toplom vodom,pa zaliti sve to i ostaviti da vrije na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne do željene gustine.

    U to dodati prepržene pileće filete i ostaviti još par minuta na vatri da se okusi sjedine.
    Provjeriti ukus pa po želji dodati jos začina.