Recept dana: Savijača s jabukama i plazma keksom

Foto: Coolinarika

Sastojci

6 osoba

  • 1/2 kg kora za savijače
  • ulje i voda za premaz kora
  • 15 dag mljevene plazme
  • 8-10 jabuka
  • cimet i šećer po želji
  • preljev;
  • 3 dcl kiseloga vrhnja
  • 1 jaje
  • 2 vanilin šećera

Priprema

  1. 1.

    Jabuke naribajte i posipajte sa dosta šećera i cimeta,ostavite da malo odstoje i puste sok. Pripremite mlince za savijaču. Ako su jako tanki stavljajte 2-3 lista za jednu savijaču. Ja sam koristila pakiranje sa debljim listovima,bilo ih je samo 5 komada na 1/2 kg. Pa sam koristila samo jedan list za jednu savijaču. Svaki list premažite sa mješavinom vode i ulja. Obilno pospite sa mljevenom plazmom (mljevenim petit keksima).

  2. 2.

    Jabuke lagano stisnite šakama(ne prejako, neka im ostane malo soka, nek vam ne budu suhe) pa ih porazbacajte po listovima s plazmom.

  3. 3.

    Svaki list savijte malo sa desne i lijeve strane,pa zatim urolajte. Stavite u lim na koji ste stavili papir za pečenje. Izmješajte vrhnje sa vanilin šećerom i jajetom te time premažite savijače.

  4. 4.

    Pecite na 180-200 stupnjeva dok se lijepo ne zapeče oko 35 minuta (ovisi o temperaturi) Kad se ohlade posipajte ih šećerom u prahu i poslužite.