Re:Generacija igra u Doboju, Banjaluci i Kotor Varoši

Ekipa filma Re:Generacija / foto: tuzlanski.ba

Dokumentarni film “Re:Generacija” urađen u režiji Emira Kapetanovića bit će prikazan u Doboju, Banjaluci i Kotor Varoši, a osim filmskih projekcija bit će upriličene i debate o temi prošlosti i budućnosti mladih u Bosni i Hercegovini.

Film donosi priču o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost, a to je prvi bh. film koji je prikazan u sjedištu Ujedinjenih nacija u New Yorku čime je svijetu poslana drugačija poruka o BiH.

Ovoga puta BiH je dokumentaristički prikazana kao zemlja u kojoj postoje nove generacije s drugačijim načinom razmišljanja i djelovanja, spremne mijenjati sliku podijeljene zemlje u zemlju u kojoj je zajednička budućnost moguća i izvjesna.

Snimljen je u produkciji udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta “re:Generacija”.

Film će biti prikazan u Doboju 24. januara, Banjoj Luci 25. januara, te Kotor Varoši 26. januara, najavljuju organizatori projekcija koji su napomenuli i da je ulaz na sve projekcije slobodan.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime