Rešić: U Strasbourgu su se bavili isključivo FBiH, to je priznanje za Republiku Srpsku

Foto: Agencije

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope danas u Strasbourg razmatrao izvještaj o posljednjim opštim izborima u BiH i da se on isključivo bavi Federacijom BiH, te je naglasila da je to veliko priznanje za Srpsku.

“Za nas jako značajno da se izvještaj uopšte ne bavi Republikom Srpskom niti je misija Vijeća Evrope bila tokom izbora na teritoriji Srpske. Dakle, cijeli izvještaj i preporuke odnose se isključivo na Federaciju BiH”, rekla je Rešićeva.

Prema njenim riječima, to je ogromno priznanje za Srpsku.

“Ovo je prvi put poslije decenije, koliko ovo radimo sa Vijećem Evrope, da smo uspješno sproveli sve što su oni tražili od Srpske. Doveli smo to do te mjere da su procijenili da nema potrebe da dolaze u Srpsku. Ovo je zaista veliko priznanje za Republiku Srpsku, za svu legislativu koju smo uradili u međuvremenu i ogroman iskorak i drugačiji pristup koji smo danas imali priliku ovdje da vidimo”, naglasila je Rešićeva.

Kako prenosi Srna, zasjedanje Kongresa, na kojem Rešićeva učestvuje u svojstvu zamjenika šefa delegacije BiH, traje do sutra. Kongres lokalnih i regionalnih vlasti kao savjetodavno tijelo Savjeta Evrope djeluje od 1994. godine.

Njegova uloga je promocija lokalne i regionalne demokratije, poboljšanje lokalne i regionalne samouprave i jačanje samouprave na osnovu primjene načela utvrđenih u Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime