Robert Prosinečki: Neće biti lako, ali mi moramo pobijediti svaku, pa tako i ovu utakmicu

![CDATA[

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra gostuje reprezentaciji Grčke, a večeras je održana konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

Istakao je da naš tim čeka teška utakmica.

“Još od poraza u Armeniji mi smo svjesni da nemamo izbora i da moramo pobijediti svaku utakmicu. Mnogo bi nam značila pobjeda u Grčkoj, jer bili smo otpisani, a sada smo se uspjeli vratiti, no samo pobjedama možemo ostati u utrci”, kazao je selektor dodavši:

“Bez obzira na to što mediji konstantno nabrajaju ko će nedostajati Grčkoj, mislim da se radi o jako kvalitetnoj ekipi. Imaju novog selektora, novi način rada i dosta novih, mlađih igrača. Svakako da svi oni žele pokazati koliko vrijede i da zaslužuju svoje mjesto u nacionalnom timu. Grci su ponosan narod, siguran sam da će i igrači željeti da potvrde koliko su ponosni”.

Selektor smatra da će naši igrači nastaviti igrati u istom ritmu u kakvom su igrali protiv Finske.

“Mi ćemo pokušati da nastavimo sa dobrim ritmom koji smo pokazali u duelu sa Finskom. Svi su trčali, kvalitetno igrali, i moramo nastaviti tako. Samo nam tri boda odgovaraju. Nama nije isto igrati pred domaćom i gostujućom publikom, to je sigurno. Nije nijednoj ekipi. Ipak, mi sutra moramo pokazati koliko vrijedimo”, kazao je Prosinečki.

]]