Ručak gotov za pola sata: Najsočniji recept za pečenu piletinu

Foto: Unsplash

Ne znate šta biste skuhali svom partneru, djeci ili prijateljima?

Donosimo vam jednostavan recept za piletinu koji će razveseliti svačija nepca.

Sastojci za 4 osobe:

– 450 grama piletine
– 100 grama brašna
– 2 limuna
– 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
– 100 ml pilećeg temeljca
– 2 žlice maslaca
– 2 češnja češnjaka
– 1 čajna žličica soli
– 1 čajna žličica papra
– svježi peršin ili malo bosiljka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stepeni

2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol, papar i koricu jednog limuna.

Ubacite u posudu piletinu narezanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina.

3. Narežite jedan limun na kriške.

4. U većoj tavi i na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pirjajte oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatnosmeđu boju.

5. Okrenite pileća prsa, ulijte pileći temeljac, maslac, češnjak i kriške limuna.

6. Prebacite piletinu u pećnicu i pecite još 10 do 15 minuta, odnosno dok sredina piletine ne dosegne temperaturu od 75 Celzijevih stepeni.

7. Poslužite piletinu s umakom iz tave te po želji dodajte malo nasjeckanog peršina ili bosiljka.

Savjet plus: Koristite koricu limuna samo ako imate organski uzgojene plodove bez pesticida, piše Zadovoljna.hr

Dobar tek!

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime