S modne piste ušla u svijet filma

Foto: Facebook

Banjalučanka Milena Tunguz već četiri godine u Aziji gradi uspješnu glumačku i manekensku karijeru. Nakon angažmana za Pradu, editorijala za magazin Marie Claire, kao i drugih važnih snimanja, dobila je prvu filmsku ulogu. Upravo to je bila prekretnica u njenoj karijeri i s modne piste je otisnulo u svijet filma.

U maju ove godine Milenu Tunguz gledat ćemo u filmu “Priča o Hellen Van Stolch” koji je prije nekoliko godina snimala u Džakarti. Riječ je o drugom filmu koji je Mileni predstavljao veliki izazov, jer je morala ići na časove glume i učiti holandski jezik.

Ubistvo kistom

“U pitanju je Indonežanski film žanra drama-horor, koji će se objelodaniti 2.maja širom Indonezije u svim bioskopima. Radnja se odvija u dalekoj prošlosti 1834. godine i u sadašnjosti. U ovom filmu glumim glavnu junakinju Hellen Van Stolch koja je inače Holanđanka, ali u tadašnje vrijeme zbog Holandskih kolonija u Indoneziji živi sa imućnim ocem u Džakarti. Film je sniman po istinitom događaju. Glavna junakinja je bila jako primjerna djevojka, koja je voljela umjetnost, svirala je klavir i slikala je. Njen otac odlučuje da je uda za imućnog susjeda što ona naravno odbija i potom biva mučki ubijena kistom za slikanje od osujećenog odbijenog čovjeka. Radnja koja se dešava u sadašnjosti, porodica se useljava u kuću u kojoj je Hellen ubijena i tu dolazi do zapleta. Ovaj film je prekretnica u mojoj karijeri, jer sam do tad sav fokus imala na modelingu. Mijenjaju mi se dalji planovi”, rekla je Tunguz za TV1.ba.

Kaže da to nije jedini film koji sam snimala. Snimala je film u Baliju i u pitanju je film “From London o Bali”. Milena u tom filmu igra jednu od glavnih uloga, a izašao je 2017. godine.

Modeling kao ljubav iz srednjoškolskih dana

Osim glumačke karijere, Milena Tunguz od srednjoškolskih dana se bavi modelingom. Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu 2017. godine u prestižnom takmičenju “World Top Model” gdje je osvojila četvrto mjesto.

Foto: Facebook

“Suradnja u Milanu sa Donatelom Versace mi je mnogo pomogla. Osim ove saradnje, imala sam mnogobrojne tv reklame koje sam snimala u Maleziji, kao što su Appeton, Avon, Everbest itd”, istakla je Tunguz za TV1.ba.

Milena je rođena u Foči, a najveći dio života provela je u Banjoj Luci. Na izboru za Miss BiH osvojila je titulu “Miss Fire for Miss Earth BiH” nakon čega joj je ponuđen put u Tursku.

“Nakon Turske sam otputovala u Indoneziju i Maleziju. Zaista je sve išlo prirodnim tokom, tada nisam mnogo razmišljala o zemljama u koje bih išla, bilo mi je važno da radim svoj posao, a izgleda da su mi bliže bile te tropske zemlje”, kazala je Tunguz za TV1.ba.

U narednom periodu planira put u Indiju i kasting za modele koji će održati u Banjoj Luci, a koji će omogućiti mladim ljudima da poput nje okušaju svoju sreću.

“U budućnosti planiram da se bavim skautingom tako da mogu pomoći našim mladim ljudima koji se žele baviti ovim poslom.

Osim modelinga, plan joj da se u Indiji ostvari i u Bollywoodu.

Piše: Milan Ilić

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime