Šarovic o EBRD investicijskoj konferenciji: Od velikog značaja za BiH, pripreme za ovaj veliki događaj teku po planu

Foto: Adisa Herco/TV1

Pripreme za ovaj veliki događaj teku po planu. Podrška sponzora je dragocjena za ovaj događaj. EBRD će imati sponzore velike kompanije sa međunarodnim učešćem, izjavio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se održati 7., 8. i 9. maja ove godine u Sarajevu.

Kako Šarović ističe, četiri su ključna sponzora koja će pomoći u misiji održavanja ovog događaja.

“Sponzori će ovaj događaj učiniti još boljim i pomoći prezentaciji zemlje u cijelom regionu. Ovo će biti prilika i medijima da se predstave svijetu.”

Ova konferencija će okupiti više od 2. 000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika, te predstavnika organizacija civilnog društva, javlja Adisa Herco, reporterka TV1.

“Sve češće se Sarajevo u međunarodnim krugovima spominje kao turistička destinacija. Cilj Vlade Kantona Sarajevo je da se Sarajevo u regiji spominje po ekonomskim dešavanjima”, ističe Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Forto dodaje i kako Sarajevo ima veliki potencijal da bude prepoznata kao destinacija u koju će se više ulagati u budućnosti.

“Tri su dijela ovog događaja. Prvi je da će Sarajevo pokazati da posjeduje sposobnost organizacije velikog događaja. Drugi, jedanko važan dio, jeste ekonomski benefit, ali ono najvažnije od svega navedenog je što imamo priliku za otvaranjem puta ka velikim investicijama”, izjavio je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

“Nama je čast da za organizaciju ovog događaja budemo partner. Bosna i Hercegovina je zemlja domaćin i to je za pohvalu jer ovo je zaista veliki događaj”, izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora kompanije BH Telecom.

Sličnog mišljenja je i Nikola Radovanović, Direktor marketinga Integral Inženjeringa, koji smatra da je ovaj događaj najvažniji izvor finansiranja projekata u građevinarstvu.

Još dvije sedmice djele nas do velikog Godišnjeg sastanka EBRD-a koji će okupiti istaknute govornike i na kojem će Bosna i Hercegovina imati priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime