Saznajte koliko se plaća sedmodnevni odmor u Hrvatskoj naspram Turske i Grčke

Foto : Ilustracija

“Mi smo nažalost u takvoj situaciji da gasimo turističke atrakcije, da gasimo noćni život, da ljudima jednostavno ne damo priliku da potroše više”, žale se ugostitelji.

Sezona je počela, radnika nedostaje, a često se može čuti kako su cijene u Hrvatskoj znatno veće nego u Grčkoj i Turskoj.

Hotel s 4 zvijezdice i 7 noćenja u Hrvatskoj ćete platiti oko 6000 kuna (1600 KM), a u to će biti uključen polupansion, no ne i prevoz.

S druge strane u Turskoj za 6920 kuna (1830 KM) dobivate all inclusive ponudu (puni pansion i piće) te putovanje avionom do odredišta. Grčka će koštati 7300 kuna (1930 KM), a dobivate polupansion kao u Hrvatskoj, ali je uključena cijena putovanja avionom i tako možete doći na sve grčke otoke, piše Dnevnik.hr.

Ozbiljna konkurencija

Mora se uzeti u obzir to što usluga ovisi od zemlje do zemlje, kažu u turističkim agencijama.

”U omjerima cijene i kvalitete, mi možemo reći da nam je Turska stvarno ozbiljan konkurent i to treba prihvatiti u politikama cijena za 2020. godinu. Ono što je problematika Hrvatske, u odnosu na konkurenciju, manji je broj povratnika”, kazao je Mislav Veselica, član uprave jedne velike turističke agencije.

Gase se turističke atrakcije i noćni život

I ugostitelji smatraju kako bi trebali ponuditi više ne bi li se uzdigli iznad konkurencije.

“Mi smo nažalost u takvoj situaciji da gasimo turističke atrakcije, da gasimo noćni život, da ljudima jednostavno ne damo priliku da potroše više. Naravno, uz manje poreze, koji bi rezultirali nižom cijenom, imali bi možda veću potrošnju”, kazao je ugostitelj Ante Vlašić iz Dubrovnika.

Hoće li sunce, čisto more i prekrasni gradovi zaista biti dovoljni i ovo sezonu, pokazaće vrijeme.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime