SDA: Iza poskupljenja plina ne stoje Vlada FBiH i SDA

Foto: dnevnik.ba

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u Sarajevu “s gnušanjem odbacuje neistine” da iza poskupljenja plina u Kantonu Sarajevo stoje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Stranka demokratske akcije, saopćio je taj odbor.

– To je još jedna je u nizu izmišljotina koje sarajevski SDP fabricira kako bi obmanuo građane u nedostatku ozbiljnih državnih politika u SDP-u i konkretnih rezultata u KS, gdje su u vlasti. Vlada FBiH nije kriva za poskupljenja plina, što je potvrdio i resorni federalni ministar Nermin Džindić (SBB) koji je objasnio da je poskupljenje posljedica kretanja cijene ruskog gasa na tržištu, a ne bilo čije namjere ili odluke u Vladi FBiH, posebno ne nekakve želje za «kažnjavanjem» Kantona Sarajevo, što javnosti podvaljuju iz SDP-a. SDP da ima imalo časti ne bi ni pričao o cijenama plina jer je upravo za vrijeme njihove vladavine u FBiH plin bio najskuplji u poslijeratnoj historiji – citat je iz saopćenja.

U mandatu 2010-2014., cijena plina dosezala je čak i do 820 KM/1000 sm3, što nikada prije ni poslije vlade Nermina Nikšića nije zabilježeno.

U periodu Vlade premijera Fadila Novalića cijena plina je smanjena na 450 KM/1000 sm3, a čak i nakon nove promjene cijene, plin će biti bitno jeftiniji nego u vrijeme vladavine SDP-a.

Zaključak je da građani trebaju čuvati novčanike kada ih SDP i Nikšić «brane», navodi Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime