Serija “Dobrodošli u Orient Express” govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u “Orient Expressu”, hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Obmane, bogati rođaci, ljubavni trouglovi, pokušaji samoubistva… Samo su neki od zapleta ove duhovite savremene priče.

Glavni junaci su sarajevski hotelijer Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u borbi za opstanak u vremenu socijalne krize. Tu su i Ornela (Bojana  Gregorić), vlasnica hotela visokih ljubavnih zahtjeva, Fikreta (Vannesa Glođo), žena u borbi da sačuva čovjeka svog života, Demba (Armin Omerović), recepcioner sa osmijehom za svakog gosta, Imšir Šimširpašić (Haris Burina), džentlemen za svaki problem, Mick (Rijad Gvodzden), producent preko kojeg Sarajevo ide u Hollywood, Chico (Robert Krajinović), kuhar koji uvijek ima ideju i korak više, Dora Mar (Zana Marjanović), dama  Feng Sui stila i Inspektor, između posla i korpucije u svakoj pori života.

Žanrovski gledano, “Dobrodošli u Orient Express” je klasični humoristički sitcom sa specifičnim bosanskohercegovačkim humorom i ovdašnjim junacima.

“Dobrodošli u Orient Express” – Nedjeljom u 20:00h na TV1 Mreži.

SHARE