SFF: Odobrena produkcija novog filma Pjera Žalice ‘Koncentriši se, baba’

Foto: Film New Europe

Bosanskohercegovački reditelj Pjer Žalica u oktobru ove godine počet će snimanje novog igranog filma “Koncentriši, se baba”.

PROČITAJTE I OVO: (VIDEO) Dobrodošli u srce Sarajeva: Gost Pjer Žalica

Naime, nakon prošlogodišnjeg uspjeha na međunarodnoj festivalskoj sceni filma “Dobar dan za posao” reditelja Martina Turka, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) ponovo su ujedinili snage kako bi producirali još dva mikro-budžetna igrana filma u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

Ovaj put, projekt se fokusira na reditelje iz jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu, a koji sada imaju fantastične ideje za filmove koji bi tokom ove godine mogli biti snimljeni u Sarajevu.

Prvi će biti produciran film “Koncentriši se, baba” bh. reditelja Pjera Žalice, a radi se o crnohumornom portretu jedne porodice smještenom u vrijeme posljednjeg rata u Sarajevu, koji će gledaoce nesumnjivo zabaviti i navesti ih na razmišljanje o zajedničkom, društvenom sjećanju.

Snimanje filma planirano je za oktobar ove godine, a za sada je potvrđeno da će u njemu igrati Emir Hadžifazbegović, Jasna Žalica, Nikola Kojo, Gordana Boban, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Branimir Popović i Mira Banjac, saopćeno je iz SFF-a.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime