Sinanović: Ne želim bilo kakvu medalju, želim postati prvak svijeta

![CDATA[

Sinanović, koji je prvi bh. reprezentativac s upisanom pobjedom drugog dana takmičenja, odradio je dva vrhunska meča koja su mu značajno povećala samopouzdanje pred borbu za ulazak u četvrtfinale. Mladi borac izričito želi da osvoji zlatnu medalju na ovom prvenstvu svijeta. 

– Veoma dobro sam se spremio za ovo takmičenje. Treninzi su bili naporni, imali smo dva puta pripreme s reprezentacijom što mi je mnogo pomoglo i sada sam sve bliže svom cilju. Ne želim osvojiti bilo koju medalju, želim osvojiti zlato i postati prvak svijeta – rekao je Sinanović za Fenu.

Očekuje da će medalje s ovog prvenstva odnijeti Igor Emkić, Ahmed Krnjić i Jasmina Merdić, ali i drugi predstavnici BiH koji su kvalitetni borci.

Selektor reprezentacije BiH Salko Zildžić zadovoljan je dosadašnjim nastupima reprezentativaca BiH, ali nije krio razočarenje zbog poraza Mesuda Selimovića u borbi za bronzanu medalju.

– Mislim da je Selimović mogao i morao dati više, ali imao je loš dan i nije uspio. Ne mogu biti nezadovoljan nastupima naših boraca. Posebno sam zadovoljan Sinanovićem koji je pokazao veliki motiv i želju za pobjedom. U kasnijim satima se nadamo pobjedama Harisa Bibera, Ahmeda Krnjića, Matije Paridžik i Jasmine Merdić. Biber ima za protivnika odličnog borca i ako prođe njega, put za medalju će mu biti lakši. Krnjić, Paridžik i Merdić će se boriti za medalje i nadam se uspjehu – rekao je selektor BiH. 

]]