Sloboda sutra imenuje novog trenera, Bloudek odlazi nakon samo deset dana

![CDATA[

Prisutnim medijskim ekipama će se obratiti novi predsjednik kluba Elmir Šećerbegović i novi trener FK Sloboda, koji će na toj poziciji zamijeniti Marijana Bloudeka. Podsjetimo, UO FK Sloboda na čelu sa Seadom Kozlićem prije samo desetak dana imenovao je Bloudeka za trenera FK Sloboda. Ugovor je potpisan do kraja sezone, a njegova mjesečna plata kako saznajemo bila je dogovorena na iznos od 5.000 KM, odnosno Bloudek je angažmanom u Slobodi trebao zaraditi 70.000 KM.

Zbog čega se bivši UO FK Sloboda u odlasku odlučio za trenera imenovati Marijana Bloudeka vjerovatno je samo njima poznato. Po svemu sudeći, Bloudek će postati biti prvi trener Slobode u historiji koji neće imati upisan niti jedan zvaničan nastup sa ovim klubom jer je ekipu predvodio do sada samo u prijateljskom meču na Tušnju protiv Dinama. Prema našim saznanjima nova Uprava Slobode je Marijanu Bloudeku ponudila 10.000 KM za raskid ugvora, a ukoliko Bloudek to prihvati značit će da je za vrijeme boravka u Tuzli kao trener Slobode zarađivao dnevnicu od 1000 KM.

Iako zvanično nije potvrđeno, na sutrašnjoj press konferenicji za medije vjerovatno će za novog trenera biti predstavljen Milenko Bošnjaković koji je donedavno vodio gradskog rivala Tuzla City ali je zbog porodičnih obaveza kako je kazao napustio tu funkciju. Bošnjaković je bio kratko dijelom stručnog štaba Slobode 2018. godine, a u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri je radio još u Tuzla Cityju, Zvijezdi 09, Drini iz Zvornika, Slavenu iz Živinica i Radničkom iz Lukavca.

]]