Šok i nevjerica – skinite novi album Zabranjenog pušenja potpuno besplatno!

Foto: Saša Midžor Sučić

Zabranjeno pušenje će večeras u Klubu Jedan predstaviti svoj novi studijski album “Šok i nevjerica”. “Šok i nevjerica” je jedanaesti studijski materijal grupe, album na kojem se nalazi 14 novih pjesama, od kojih je kao singl izdvojena “Irska” za koju je spot režirao Danilo Šerbedžija.

Na albumu “Šok i nevjerica” gostuju Sassja i Damir Imamović, a TV 1 i Oslobođenje omogućili su besplatan download albuma na službenoj stranici benda. Ljubitelji fizičkih kopija moći će kupiti album na CD-u u izdanju Menarta za hrvatsko i srbijansko tržište, te Tropica u Bosni i Hercegovini.

“Rijetki su bendovi kojima je 11. album najbolji kao što se to nama desilo. Tako da će taj album izazvati šok i nevjericu kod publike kao što je izazvao i kod nas. Radi se, zapravo, o remek-djelu koje je studiozno pripremano, u kreativnoj atmosferi studija Plavi film, i koje će, da koristim ovaj umjetnički vokabular, iznjedriti mnogo uspješnica”, izjavio je Sexon u intervjuu koji je dao Oslobođenju.

Nakon večerašnje promocije albuma, potvrđene koncertne promocije su u Subeernom Centru u Beogradu 29. novembra, klubu Boogaloo u Zagrebu 30. novembra, te u sarajevskoj Skenderiji 29.12.2018. godine.