Policija ulovila serijskog lopova, imao je pomagača

Foto: Ilustracija

Splitska policija izvršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 33-godišnjakom, osumnjičenima da su u ponedjeljak opljačkali poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Antuna Šimića u Splitu.

Policajci su odmah po dojavi izašli na teren i nedaleko od pošte zatekli pljačkaše i motocikl. Priveli su ih u službene prostorije gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Mlađi pljačkao, stariji ga čekao na motociklu

Utvrđena je sumnja da je 23-godišnjak u 18:20 maskiran ušao u poslovnicu pošte, gdje je uz prijetnju pištoljem djelatnicama ukrao oko 12.500 kuna nakon čega je pobjegao prema 33-godišnjaku koji ga je u blizini čekao s motociklom te su zajedno pobjegli i međusobno podijelili novac.

Sumnjiči se da je na isti način opljačkan i kiosk u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu 18. maja, kada je 23-godišnjak pištoljem zaprijetio djelatnici i ukrao 7500 kuna koje je podijelio s 33-godišnjakom koji ga je i tada čekao s motociklom u blizini i pobjegao zajedno s njim.

Osim toga, 23-godišnjak je osumnjičen i za još dva razbojništva, od kojih je jedno počinjeno 15. maja, kada je oko 2:10 maskiran došao u hostel na Starom Pazaru, uperio pištolj prema gostu hostela, državljaninu Portugala, te mu ukrao novac, a zatim ga uz prijetnju pištoljem prisilio da otvori vrata sobe gdje mu je ukrao i novčanik s dokumentima.

Četvrto razbojništvo za koje je 23-godišnjak osumnjičen počinjeno je 24. maja u poštanskom uredu u Vinkovačkoj ulici u Splitu, gdje je maskiran uz prijetnju pištoljem ukrao oko 15.000 kuna i pobjegao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju oni su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.