Baždarević – Sudija nam je uzeo dva boda

Mehmed Baždarević nakon povratka u Sarajevo istakao je kako moramo biti zadovoljni osvojenim bodom, ali da ostaje žal za sva tri boda.

Meša je na početku razgovora istakao kako moramo ovako nastaviti i da naši planovi i ciljevi na tom putu postaju stvarnost na kraju kvalifikacija:

“Moramo biti zadovoljni. Igrali smo dobro i ja sam zadovoljan. Žao mi je što igra i ponašanje nisu krunisani pobjedom, ali bod nam može biti dobar i ako nastavimo ovako, naši planovi i ciljevi bit će i stvarnost na kraju kvalifikacija”

Nakon toga, istekao je kako je Kolašinac odigrao jednu dobru utakmicu:

“Sejo je odigrao srcem, izuzetno dobru utakmicu. Imali su i on i Emir Spahić, kao i Višća i Ogi dosta problema, ali svi su htjeli da igraju i dali su sve od sebe. Mogu samo da im čestitam”.

Na kraju, Meša je istakao kako nam je trebalo još malo mangupluka i bezobrazluk:

“Šunjić je igrao sjajno. a najveća šteta je bila što je Džeko nepravedno isključen i što nas je sudija oštetio za dva boda. Mogli smo pobijediti i nismo sebi smjeli dozvoliti taj gol. Dali smo sve od sebe, trebalo je malo mangupluka i bezobrazluka. Koštala nas je želja da damo drugi gol”, ističe Baždarević. “Povreda Spahića bila je ozbiljna i prije utakmice, a na pregledima ćemo vidjeti šta će biti”, na kraju je rekao bh. selektor.