Begović napušta Bournemouth: Evo gdje će nastaviti karijeru

Foto: Sport1

Kako piše Daily Mail Asmir Begović će sigurno napustiti redove Bournemoutha ovog ljeta, a Trešnjice za njegove usluge traže 7.5 miliona funti.

Ovaj 31-godišnji čuvar mreže koji je skupio 61 nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je frustriran zbog nedostatka minutaže budući da je od januara nastupio u svega dvije utakmice Premiershipa.

Prvo je izgubio mjesto od iskusnog Artura Boruca, a onda i od mladog Marka Traversa. U utakmici protiv Tottenhama 4. maja iskusni golman nije bio u sastavu Trešnjica. U Bournemouth je stigao za deset miliona funti, a kao njegov novi klub se spominje turski velikan Fenerbahce koji proživljava najgore dane u svojoj historiji.

Fenerbahce se nalazi veoma blizu ispadanja u drugu ligu, a u slučaju da ostanu u turskoj Superligi, u sljedećoj imaju šampionske ambicije. Prvi korak u slaganju šampionske slagalice je upravo Begović koji bi sljedećeg ljeta tako mogao postati golman Fenerbahcea, prenosi Sport1.

Dodajmo da turski klub u svojim redovima također želi vidjeti i još dvojicu bh. reprezentativaca Radeta Krunića i Edina Višću.