Jozo Šimunović, stoper Celtica neće debitovati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine niti u predstojećoj utakmici sa Belgijom.

Šimunović je opet povrijeđen i neće doći na okupljanje reprezentativaca BiH zakazano na Ilidži. Doktoru Reufu Karabegu je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju, istakli su iz stručnog štaba nacionalnog tima BiH.

Šimunović je boravio sa reprezentativcima BiH na pripremama za utakmice grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018” odigrane 31. avgusta sa Kiprom u Nikoziji (2:3) i 3. septembra u portugalskom Faru sa Gibraltarom (4:0).

Selektor Mehmed Baždarević, iako je najavljivao, nije ga poslao u igru niti u jednom od spomenutih mečeva, kako je kasnije rečeno, ”radi povrede”.

Inače, Šimunović je odlučio igrati za BiH nakon što je nastupao za Hrvatsku.

Uoči susreta sa popularno zvanim ”crvenim đavolima” ovo je treći problem za selektora Baždarevića i njegove saradnike u stručnom štabu. Prije Šimunovića, zbog povreda otpali su Miralem Pjanić i Sanjin Prcić, umjesto koji su na današnje okupljanje pozvani Nemalja Bilbija i Haris Medunjanin.

Fudbalska reprezentacija BiH 7. oktobra u Sarajevu igrat će protiv Belgije, te tri dana kasnije u Talinu biti gost Estonije. Za plasman u baraž za Mundijal Baždrevićevim izabranicima potreban je maksimalan broj bodova, odnosno dvije pobjede.

 

SHARE