Osim: Isključenje igrača Mladosti promijenilo utakmicu

Foto: Armin Herić / FK Željezničar

Tener Željezničara Amar Osim zadovoljan je nakon pobjede svoje ekipe protiv Mladosti, kojom su Plavi sa Grbavice prekinuli niz od šest uzastopnih poraza.

Osim je istaknuo da se Mladost pokazala kao čvrsta ekipa koja zna šta hoće, a da je ključni trenutak bilo isključenje Welbecka. No, naglasio je da je ključan bio pristup njegovih igrača, čime je najviše zadovoljan.

– Fina utakmica, fin ambijent, teren. Mladost je ozbiljna ekipa, igrali su rasterećeno, pokazali kvalitet i želju za igrom. Mi smo loše ušli u utakmicu i pustili ih da se razmašu a njima ne treba puno s obzirom na igrače kojima raspolažu. Imali smo pogodnost u vidu isključenja koje je promijenilo utakmicu. No, sigurno da smo zasluženo pobijedili, imali smo više šansi – kazao je Osim na pres-konferenciji nakon utakmice.

Potcrtao je da Željezničar u ovom trenutku na klupi ima igrače, posebno ofanzivce, koji su u stanju preokrenuti utakmicu. Večerašnjeg pobjednika odlučio je novajlija Ermin Zec koji je, kako kaže Osim, iako nedovoljno spreman pokazao kvalitet.

Trener Mladosti Adnan Zildžović čestitao je Željezničaru na pobjedi, ali i svojim igračima na borbenosti.

– Puno ozbiljniji Željezničar koji zna šta hoće. Mislim da je najveće pojačanje u zimskom prijelaznom roku Amar Osim. Kada je u pitanju moja ekipa, nastavit ćemo sa ovakvim igrama. Igrati 65 minuta s igračem manje protiv tima koji zna šta hoće je teško. Zato, igračima kapa do poda. U svakoj narednoj utakmici ćemo ići na pobjedu. Trideset šest bodova je u igri i do kraja je sve moguće – kazao je Zildžović.