Prvi tim Fudbalskog kluba Sarajevo u nastavku sezone nastavit će voditi Senad Repuh, četrdesetčetverogodišnji fudbalski trener, vlasnik UEFA PRO licence, koji je na jučerašnjoj ligaškoj protiv Čelika po prvi put vodio ekipu Sarajeva.

Nakon ostavke doskorašnjeg trenera Sarajeva, Mehmeda Janjoša, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo ukazalo je povjerenje Repuhu.

“Izuzetno sam sretan zbog prilike da nastavim raditi sa ovim momcima. U Fudbalskom klubu Sarajevo sam odrastao, odigrao veliki broj utakmica, osvojio trofeje i nosio kapitensku traku. Ostvarujem svoj san, tako što nakon igračke karijere svoj trenerski angažman nastavljam u klubu kojeg volim srcem svim i koliko god bio na poziciji trenera, dati ću apsolutno sve od sebe kako bi napravio svoj doprinosuspješnim rezultatima kluba.  Osjećam veliku čast i ponos, ali i odgovornost. Pred nama je mnogo posla. Želimo nedostatke u igri da otklonimo i da se adekvatno pripremimo za naredne utakmice. Najvažniji su rezultati kluba. Uz potrebno zajedništvo svih onih, koje vole ovaj klub, vjerujem da Sarajevo može ostvariti jako dobre rezultate u nastavku ove sezone.”, rekao je Repuh za zvaničnu stranicu FKS.

U svojoj igračkoj karijeri, Senad Repuh odigrao je približno 200 službenih utakmica u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U šampionskoj sezoni 2006/07. nosio je kapitensku traku bordo kluba, a od septembra prošle godine član je stručnog štaba.

 

SHARE