Sportski direktor Salzburga Christoph Freund je u razgovoru za laola1.at govorio o mogućem produženju ugovora sa Marcom Roseom, mogućim transferima na ljeto kao i kritikama zbog mnogo posuđenih igrača. 

Jedan od posuđenih igrača Salzburga je i naš novopečeni reprezentativac Smail Prevljak koji je dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog za utakmice sa Bugarskom i Senegalom.

Bh. napadač je na posudbi u Mattersbugu za koji je ove sezone u 25 utakmica postigao 14 pogodaka uz šest asistencija, a Freund je rekao da njihovi mladi igrači tako dobijaju šansu da igraju na vrhunskom nivou, te da je to dobra stvar za sve.

– Morate gledati malo šire. Uvijek se kritikuje austrijska liga, te se govori kako im se treba poboljšati kvalitet. U Salzburgu imamo mnogo igrača koje ne možemo odmah ubaciti u prvi tim već ih šaljemo na posudbu gdje imaju mogućnost igranja na vrhunskom nivou. Svi imaju koristi od toga, i mi, i ostali klubovi kao i sam igrač. Pogledajte samo šta je uradio Smail Prevljak ove sezone u Mattersburgu. Mi želimo razvijati naše igrače i ukoliko nemamo mogućnost da im odmah damo šansu u prvom timu, rado ćemo ih ustupiti na posudbu drugim klubovima, rekao je Freund.

Prevljak je karijeru počeo u Igmanu iz Konjica odakle je 2013. godine prešao u Leipzig. Iz Leipziga je bio posuđen u Liefering da bi potom prešao u Salzburg koji ga je posudio Mattersburgu.

SHARE