(VIDEO) Igrač pao preko ograde, navijači ga tukli šakama i nogama

Foto: Screenshot

Revanš utakmicu polufinala play-offa za engleski Championship između Portsmouth i Sunderlanda obilježio je rijetko viđeni incident.

Sanderlandov igrač Luke O’nien je nakon jednog duela pao preko ograde na tribinu s domaćim navijačima od kojih ga je nekoliko huligana počelo udarati.

Navijač u sivoj majici udario ga je šakom i nogom dok je ležao na tlu, ali se Onien izvukao bez povreda. Sudija je nakratko prekinuo susret te od redara zatražio da riješe situaciju pa je neimenovani huligan kasnije i uhapšen. Na snimku se vidi kako muškarac izaziva gostujuće navijače na tuču, ali je sve, na sreću, ostalo samo na verbalnim uvredama.

Video incidenta možete pogledati na ovom LINKU.

Susret je završio bez golova, a Sunderland je prošao dalje ukupnim rezultatom 1:0 i za ulazak u Championship će igrati s pobjednikom susreta Donkastera i Čarltona koji je prvu utakmicu u gostima dobio 2:1.

To je četvrti slučaj napada na fudbalere u Velikoj Britaniji ove sezone. U martu je navijač Hibernijana preskočio ogradu te napao Rendžersova kapitena Jamesa Tavernier, a sedmicu dana ranije na istom stadionu je neko staklenom bocom gađao Seltikovog igrača Skota Sinklera.

Sredinom marta huligan Birmingema je utrčao na teren i u šakom u glavu udario Aston Villa igrača Jack Grelisha, prenose Nezavisne.