Legendarni košarkaški trener Bogdan Tanjević završio je karijeru.

Košarkaški savez Crne Gore danas je objavio da se Tanjević (70) povukao sa mjesta selektora A tima te da će to biti njegov posljednji trenerski angažman.

“Posebnu zahvalnost dugujemo mu za angažovanje u posljednje tri godine tokom kojih je dao veliki doprinos uspostavljanju sistema u trenerskoj organizaciji, kao i rezultatima A tima, te mlađih reprezentativnih selekcija. Sa zadovoljstvom želimo da upoznamo javnost da će Tanjević ostati na čelu trenerske organizacije i sa te pozicije doprinjeti daljoj afrimaciji crnogorske košarke, te edukaciji mladih crnogorskih trenera”, navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza Crne Gore.

Tanjević je također predložio Crnogorcima i novog selektora, a pomenuo je dva imena – Dejana Radonjića i Duška Ivanovića.

Podsjetimo, Tanjević iza sebe ima nevjerovatnu karijeru u kojoj je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Njegov prvi veliki uspjeh bio je osvajanje titule klupskog prvaka Evrope sa sarajevskom Bosnom, a nakon toga je sa reprezentacijama Jugoslavije, Italije i Turske osvojio dva srebra (jedno na Evropskom, drugo na Svjetskom prvenstvu) i jedno zlato na Eurobasketu 1999. godine.

Tokom karijere trenirao je i ekipe Caserte, Trsta, Stefanela, Limogesa, Budućnosti, Asvela, Virtusa iz Bologne i Fenerbahčea s kojima je osvajao nekoliko titula u Jugoslaviji, Italiji, Francuskoj i Turskoj.

SHARE