U noći s utorka na srijedu dogodio se veliki NBA trejd.

Kyrie Irving već je neko vrijeme pokazivao nezadovoljstvo i želju za napuštanjem Clevelanda. Još se prije mjesec dana sastao s vodstvom kluba i istakao kako želi igrati negdje gdje će biti u prvom planu.

Dosadašnjem razigravaču Cavaliersa želja se ostvarila. Razmijenjen je u Boston Celtice koji su u Cleveland poslali Brooklynov nezaštićeni izbor prve runde sljedećeg drafta, Jaea Crowdera, Isaiaha Thomasa i hrvatskog centra Antu Žižića.

Iz ove razmjene zadovoljniji mogu izaći Cavaliersi. Dobili su dobrog razigravača u zamjenu za Irvinga, dvojicu visokih igrača koji će se nadopunjavati s Tristanom Thompsonom i pick s idućeg drafta koji bi se vrlo lako u budućnosti mogao pretvoriti u odličnog igrača.

Irving s druge strane više neće biti u sjenu Lebrona Jamesa, ali opet teško može očekivati nešto više od finala konferencije. Iako će biti u ekipi s igračima poput Gordana Haywarda i Ala Horforda, ranije je već dokazao kako nije igrač koji može nositi cijelu ekipu.

Zanimljivo, Irving je bio prvi izbor drafta 2011. godine, dok je posljednjim, 60. pickom izabran upravo Thomas od strane Sacramento Kingsa. Celticsi i Cavaliersi će otvoriti novu NBA sezonu međusobnim dvobojem u Clevelandu 17. oktobar.

SHARE