Dwayne Wade postao je novi igrač Cleveland Cavaliersa. 

Wade se u Cavsima pridružio bivšem suigraču i prijatelju LeBronu Jamesu s kojim će pokušati da osvoji još jedan NBA Nnslov.  Sjajni košarkaš u karijeri je igrao za Miami Heat, te Chicago Bullse, od kojih se oprostim s lijepom porukom.

“U pokušaju da osvojim četvrti NBA prsten dogovorio sam raskid ugovora s Chicago Bullsima i uzbuđen sam što ću igrati za Cavse. Chicago sad kreće u drugom pravcu, a ja sam nakon razmišljanja odlučio da se ambicije tima i moje ambicije razilaze. Idem, ali teško mi je. No, ne postoji bolje mjesto od Clevelanda da igram na najvišem nivout. Cavsi vjeruju u moj talent i misle da im mogu pomoći da osvoje još jednu titulu. Jedva čekam da zaigram s bratom LeBronom s kojim sam već osvojio dva NBA naslova i nadam se da ćemo skupa osvojiti i treći”.

“Zahvalan sam organizaciji Bullsa što me je podržala u odluci da napustim klub. Također, zahvalan sam porodici, ali i navijačima koji su me u rodnom gradu dočekali otvorenih ruku. Značilo mi je mnogo što me je majka gledala kako igram za Bullse. Nastavit ću da se zalažem za napredak grada Chicaga i ponosan sam na sve što je postignuto u zadnjih godinu dana. Privilegija je igrati za rodni grad i Chicago će uvijek biti moj dom”, stoji u poruci Dwaynea Wadea, koji je 2006. godine bio MVP lige.

SHARE