Brčanska Mladost je u prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine bez većih problema savladala Bosnu iz Kalesije rezultatom 3:0.

Izabranici Branka Mišića su očekivano savladali kalesijsku Bosnu i izborili plamsman u finale Kupa BiH. Već na tehničkom timeoutu u prvom setu bilo je šest poena razlike (12:6). Ekipa iz Kalesije je u nastavku seta osvojila samo devet poena i Brčaci su zasluženo dobili prvi set rezultatom 25:15.

U drugom setu na tehnički timoeut Mladost odlazi sa osam poena prednosti (12:4). U nastavku nešto bolaj igra ekipe iz Kalesije, ali nedovoljno da ozbiljnije ugroze ekipu Mladosti koja je i ovaj set dobila 25:18.

U trećem setu trener Mladosti Branko Mišić je pružio priliku rezervistima koji su opravdali ukazano povjerenje i na kraju zasluženo slavili u trećem setu rezultatom 25:15 i tako se plasirali u finale Kupa BiH koje je na programu sutra u 20:30 sati.

MLADOST – BOSNA 3:0 (25:15, 25:18, 25:15)

Dvorana: KSC Kakanj, Gledalaca: 150

MLADOST : Lukić, Trakić, Čendić, Janjić, Keserović, Eminović, Zimonjić, Kisić, Gajić, Čolo, Divljan, Osmanović. Trener: Branko Mišić.

BOSNA: Požegić, Idirzović, Zulić, Alić, Hasanović, Kovačević, Hasanović, Mehmedović, Smajlović, Mešić, Alić R, Imamović. Trener: Adnan Karić.

SHARE