Ott Tanak je u svom Fordu Fiesta došao do pobjede u ADAC Rallyju u Njemačkoj.

Tanak je slavio s 16.4 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Andreasom Mikkelsenom. Sebastian Ogier je završio na trećem mjestu, pa sada u ukupnom poretku WRC-a ima 17 bodova više od prvog pratitelja, Thierryja Neuvillea, koji u Njemačkoj nije uspio osvojiti bodove.

Estonac Tanak je u petak preuzeo vodstvo i lagano završio kratko finale u Saarlandu. On se trenutno nalazi, u ukupnom poretku, 33 boda iza Ogiera, te još uvijek nije isključio mogućnost da se uključi u borbu za titulu.

“Ne vidim nikakav razlog zbog kojeg se ne bismo bili u mogućnosti boriti se za titulu. Borit ćemo se, moramo nastavljati pobjeđivati ako želimo titulu”, istakao je 29-godišnji Tanak.

Zbog nekoliko grešaka na utrci u Njemačkoj, Mikkelsen je ispao iz utrke za titulu u ovoj sezoni WRC-a. Mikkelsen je dobro počeo, ali na kraju nije mogao više od druge pozicije, do koje je došao s 14 sekundi prednosti u odnosu na Ogiera. Ogier je, s druge strane, mogao biti zadovoljan svojim plasmanom s obzirom da Neuville nije uspio doći do bodova.

Četvrtu poziciju je zauzeo Juho Hanninen u svojoj Toyoti Yaris, dok je peti bio Irac, Craig Breen.

SHARE