Srbijanska manekenka teško povrijeđena na žičari vijetnamskog milijardera – traži odštetu

Srpska manekenka Simona Andrejić (25), koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povrijeđena u nesreći na mini-žičari na imanju vijetnamskog milijardera China Chua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, prenosi američki New York Post.

Prema pisanju lista, manekenka je polomila karlicu na nekoliko mjesta nakon što je prilikom vožnje na privatnoj mini-žičari velikom brzinom udarila u drvo. Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu 50 metara iznad zemlje, gdje je visila skoro dva sata sve dok je hitne službe nisu spasile.

Ona je prebačena u lokalnu bolnicu u New Yorku, a potom helikopterom u bolnicu Yale New Haven, jednu od najpoznatijih u Sjedinjenim Državama, prenosi Mondo.rs.

Privatna žičara, na kojoj se manekenka vozila, nalazi se na luksuznom privatnom imanju u Westchesteru, nadomak New Yorka i u vlasništvu je vijetnamskog biznismena, bivšeg direktora američke multinacionalne kompanije “Blackstone” Chin Chua.

Nesreća se dogodila 17. jula ove godine kad je Chu na svoje imanje u Westchesteru pozvao svoje prijatelje i grupu fotomodela kako bi se družili i zabavljali. Okolnosti zbog kojih je došlo do nesreće u kojoj je povrijeđena Simona još su nepoznate.

Biznismen je poslije nesreće obećao Simoni da će se “pobrinuti za sve”, pa ju je smjestio u hotel sa pet zvjezdica i dao joj luksuzni Rolls-Royce za redovne vožnje na brojne ljekarske preglede.

On je manekenki ponudio nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mjesečno tokom ove godine, koju je Simona odbila pošto troškovi liječenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu. Chu joj je navodno zaprijetio da će joj uskratiti i njegu i hotel. Odmah nakon toga, Simona se iselila iz hotela.

Biznismen i milijarder Chin Chu, kao ni njegovi advokati nisu htjeli da komentarišu slučaj.

Srbijanska manekenka, koja je još u invalidskim kolicima, angažovala je advokate i sprema multimilionsku tužbu, tvrdi se u tekstu New York posta.

– Simona ima zastrašujuće povrede. Ne može da radi i u bolovima je. Trebalo bi da dobije nadoknadu u okviru zakona, rekao je njen zastupnik Salvatore Straculo, poznati njujorški advokat slavnih ličnosti.

Chu je, inače, razveden, otac dvoje djece, koji se sada zabavlja sa ruskom manekenkom.

Simona Andrejić je osvojila modni svijet ušavši među top-pet modela na prestižnom Elit model look takmičenju 2009. godine. Postala je zaštitno lice nove kolekcije planetarno poznatih sestara Olsen. Radila je brojne revije za brendove kao što su Gucci,

Calvin Klein i Dolce & Gabbana.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime