Srpski radikali integrisani u PDP

Foto : BNTV

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Partije demokratskog progresa jednoglasno je podržana integracija Srpske radikalne stranke Republike Srpske i Slobodne Srpske u PDP, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

“Zadovoljstvo nam je što su ove dvije stranke prepoznale PDP kao političku organizaciju u okviru koje žele da nastave svoje djelovanje, ali smo preuzeli i odgovornost kao stranka koja okuplja, ujedinjuje i ukrupnjuje političku scenu. Mi vidimo Srpsku kao slobodno, zdravo i prosperitetno društvo i svi koji dijele našu viziju obnovljene Srpske i žele da mijenjaju postojeće stanje su dobrodošli da zajedno učinimo našu zemlju boljom i uspješnijom“ rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Glavni odbor PDP-a usvojio je zaključak da su osnovni politički prioriteti PDP-a u narednom periodu izmjene Izbornog zakona, donošenje Zakona o političkim partijama i uspostavljanje parlamentarnog nadzora nad javnim servisima.

PDP poziva na formiranje vlasti na nivou BiH i prestanak blokade rada Parlamenta BiH:

„Odgovornost za formiranje vlasti je na novoj vladajućoj koaliciji SNSD, SDA i HDZ BiH i njihova je odgovornost da omoguće rad Parlamenta. Кako su se dogovorili oko izbora članova Кolegija oba doma, tako treba da dogovore i nastavak parlamentarnog rada. Blokiranje procesa šteti isključivo građanima u BiH“, rekao je Borenović.

Partija demokratskog progresa je počela pripreme za organizaciju izbornog Sabora, koji će biti održan 28. septembra i kada će biti obilježeno i 20 godina postojanja PDP-a, kaže se u saopštenju.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime