Stanivuković pozvao poslanike da minutom šutnje odaju počast ubijenom Davidu

Foto: dnevno.ba

Poslanik Partije demokratkog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) Draško Stanivuković izrazio je nezadovoljstvo, jer nije dozvoljeno da vozilo s posmrtnim ostacima Davida Dragičevića danas prođe glavnom ulicom, gdje je sjedište institucija, uključujući i parlament.

Tvrdi da MUP RS-a nije dozvolio tu putanju.

-Mi narodni poslanici moramo da budemo svjesni koliko današnji dan za RS i BiH ima jednu posebnu poruku zbog onog što se upravo dešava. Da li će oni, koji su mu došli na prvu sahranu, doći i da isprate Davida kada bude napuštao RS i na drugu sahranu – upitao je Stanivuković u obraćanju na sjednici Narodne skupšte RS-a na kojoj je, kaže, trebalo razmisliti i o minuti šutnje.

Ukazao je da je uzalud, kako je naveo, usvajanje zakona u Narodnoj skupštini kada u RS postoje nerazriješena ubistva.

-Sinoć su u Banjoj Luci dvojica mladića pretučena od poznatih ljudi, koji sve batinaju duži niz godina… – ustvrdio je Stanivuković.

Iz Banje Luke su danas ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića, koji su 12. marta, na zahtjev porodice, ekshumirani kako bi prevezeni i sahranjeni u Austriji.

– Tijelo mladića koji je svirepo ubijen danas napušta RS. Predlažem da se razmislite o minuti ćutanja – istakao je Stanivuković.

On je dodao da današnji dan ima posebnu poruku za čitavu Republiku Srpsku. Stanivuković je upitao zašto MUP RS nije

– Danas kraj parlamenta nije moglo proći tijelo jer MUP to nije dozvolio. Zašto se dešavaju ovakve stvari? Džaba nam fiskalne kase ako imamo ubistva koja nisu rasvijetljena – naveo je Stanivuković.

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime