Stravičan slučaj na pijaci: Muškarac izboden nožem, rodbina brutalnu tuču nastavila u bolnici

Foto: Index.hr

Beriša Bedžet (62) iz Subotice preminuo je juče u Opštoj bolnicu u Subotici od povreda zadobijenih nožem koje mu je na subotičkom buvljaku zadao Fehmi Bejzaku (55).

Tragediji je oko 11.30 sati u srijedu prethodila tuča dvije porodice, a kako nezvanično saznaje Blic, nesuglasice između njih datiraju od ranije i dogodile su se u Njemačkoj, a vezane su za porodične odnose.

Svjedoci kažu da je jednog muškarca na pijaci napala grupa ljudi i da je on u samoodbrani nožem povredio drugog muškaraca koji je učestvovao u tuči i opštem metežu. Tako je povrede pogubne po život nožem zadobio preminuli Bedžet. Kada je porodica smrtno povrijeđenog muškarca vidjela šta se dogodilo oni su nasrnuli na Bejzakua i nanijeli su mu teške tjelesne povrede zbog kojih je prevezen u bolnicu. Sa njim u bolnici nalazio se i njegov sin koji je bio povrijeđen u tuči na pijaci. Prema riječima prodavaca na buvljaku, Beriša Bedžet je bio živ kada su ga sa pijace odvozili u bolnicu, ali je kasnije preminuo u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nenad Sekulić, načelnik Policijske uprave u Subotici, izjavio je da se tuča na buvljoj pijaci dogodila oko podneva i da je u njoj učestvovalo više osoba. Načelnik potvrđuje da je tom prilikom muškarac star 62 godine zadobio ubodnu ranu nakon čega je prevezn u bolnicu gdje je preminuo.

– Hitna pomoć je u bolnicu prevezla i F. B. (55), koji se sumnjiči da je preminulom muškarcu zadao ubod nožem, a koji je takođe povrijeđen u tuči. Više osoba koje su učestvovale u tuči na pijaci stigle su u bolnicu gdje su nastavile sukob. Tom prilikom jedan od učesnika događaja napao je nožem sina F. B. i nanio mu povrede – kaže načelnik PU Subotica Nenad Sekulić.

Policijski službenik, koji je došao u bolnicu na poziv ljekara, vidjevši novi sukob u kom je jedna osoba izvadila nož i nanijela povrede sinu F.B. ispalio je dva hica u vazduh i tom prilikom niko nije povrijeđen, potvrđuje Sekulić.

– Osumnjičeni je odmah odbacio nož, a policijski službenik ga je savladao i time spriječio izvršenje krivičnog djela teško ubistvo – saopštio je Sekulić.

U bolnici je, kažu Subotičani koji su se zatekli u blizini Hitnog prijema bilo zastrašujuće kada je grupa muškaraca ušla na urgentno odjeljenje.

Dok povrijeđeni Bejzaku ima povrede koje nisu bezazlene, njegov sin je van životne opasnosti.

Uviđaj na buvljaku, u dijelu na kom se inače prodaju stare polovne stvari i koje Subotičani nazivaju Starež, obavili su policija i Branislav Rankov, zamjenik višeg javnog tužioca.

Zbog incidenta u bolnici svi koji su kasnije htjeli da uđu u ovu zdravstvenu ustanovu bili su legitimisani.

Mnoge okolnosti još nisu u potpunosti jasne, a nezvanično se moglo i čuti da se ubijeni čovjek slučajno zatekao na pijaci.

Subotička policija je po nalogu Višeg javnog tužioca uhapsila S. H. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

– Sumnja se da je on u subotičkoj bolnici zadao više uboda nožem muškarcu (36) čiji je otac osumnjičen da je u tuči na buvljaku usmrtio muškarca – kažu u policiji.

Saopšteno je da policija intenzivno radi kako bi idetifikovala ostale učesnike tuče i prema njima preduzela adekvatne zakonske mjere.