Studenti PF UNZE u polufinalu svjetskog Vis moot takmičenja

Foto: UNZE

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici plasirali su se u polufinale svjetskog Vis moot takmičenja iz međunarodne trgovačke arbitraže koje se održava u Beču. Izborili su se među četiri najbolja tima u svijetu u konkurenciji 380 timova koliko se ove godine takmiči.

Danas se bore za finale protiv Univerziteta iz Ottawe (Kanada). U drugom polufinalnom meču sastaju se Pennsylvania State University iz Sjedinjenih Američkih Država i Lomonosov Moscow State University iz Rusije.

Tim koji čine Amina Hasanović, Ajna Mahmić, Emir Živčić i Ibrahim Palalija, predvođeni trenerima prof.dr. Zlatan Meškićem, doc.dr. Ivanom Grubešić i mr.sc. Arnelom Maglić, ostvarili su rezultat nezamisliv za timove s naših prostora u posljednjih deset godina otkako je takmičenje postalo najpretižnije takmičenje pravnika na svijetu.

– Nakon prelaska iz grupne faze kada su se plasirali među 64 najbolja tima, pobijedili smo prvo Helsinki, zatim njemački Mainz, potom Hong Kong i konačno australijski New South Wales za ulazak u polufinale, kazao je prof.dr. Zlatan Meškić.

Foto: Facebook

NAPIŠITE KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime